Υπάρχει διαφορά μεταξύ του κατάστασης ροής μετρητών και του ισολογισμού?

0 0
Read Time:2 Minute, 44 Second

Η κατανόηση των οικονομικών της επιχείρησής σας είναι κρίσιμη για κάθε επιχειρηματία ή ηγέτη. Οι οικονομικές ατυχίες μπορούν να βλάψουν σοβαρά τις περισσότερες δραστηριότητες της επιχείρησης και να επηρεάσουν σημαντικά τη μακροζωία της.

Κατά την αξιολόγηση της κατάστασης μιας επιχείρησης, πολλά οικονομικά έγγραφα έχουν σημασία. Ενώ οι περισσότεροι γνωρίζουν τον απολογισμό και τον λογαριασμό κέρδους και ζημιών, ένα τρίτο έγγραφο είναι εξίσου σημαντικό όταν αξιολογείτε την πρόοδο μιας επιχείρησης: η δήλωση ροής μετρητών.

Η δήλωση ροής μετρητών παρέχει σημαντικές ενδείξεις για τη βιωσιμότητα μιας επιχείρησης. Διαβάστε παρακάτω για να ανακαλύψετε τη σημασία της δημιουργίας και ανάλυσης μιας δήλωσης ροής μετρητών για την επιχείρησή σας.

Τι είναι μια δήλωση ροής μετρητών; Μια δήλωση ροής μετρητών είναι ένα οικονομικό έγγραφο που κάθε επιχείρηση πρέπει να διαθέτει. Αποκαλύπτει πώς ρέει το χρήμα μέσα και έξω από την εταιρεία. Ενώ τα μετρητά μπορεί να μην αποτελούν τη μοναδική πηγή εσόδων μιας επιχείρησης, η δήλωση ροής μετρητών καταγράφει ρητά την κίνηση των μετρητών μέσα από τις επιχειρηματικές λειτουργίες.

Η δήλωση ροής μετρητών λαμβάνει πληροφορίες από τον απολογισμό και τον λογαριασμό κέρδους και ζημιών και τα συμφιλιώνει ως μια μόνη δήλωση. Αποτελείται από τρεις βασικές κατηγορίες πληροφοριών: λειτουργικές δραστηριότητες, επενδυτικές δραστηριότητες και δραστηριότητες χρηματοδότησης.

Αυτή η δήλωση εικονίζει τις οικονομικές δραστηριότητες που αποτελούν τις επιχειρηματικές λειτουργίες της επιχείρησής σας κατά μια συγκεκριμένη περίοδο.

Τι πρέπει να περιλαμβάνει μια δήλωση ροής μετρητών; Η δήλωση ροής μετρητών βοηθά μια επιχείρηση να κατανοήσει τις πηγές των μετρητών που εισρέουν και εξέρχονται. Μπορεί επίσης να αναδείξει περιοχές της επιχείρησης που καταναλώνουν περισσότερα χρήματα από ό,τι απαιτείται.

Οι περισσότερες δηλώσεις ροής μετρητών κατηγοριοποιούνται συνήθως σε τρεις βασικές ενότητες: λειτουργικές δραστηριότητες, επενδυτικές δραστηριότητες και δραστηριότητες χρηματοδότησης.

Οι λειτουργικές δραστηριότητες περιλαμβάνουν τα οικονομικά στοιχεία που σχετίζονται άμεσα με τις καθημερινές λειτουργίες. Αυτό περιλαμβάνει εξόδους όπως πληρωμές προς προμηθευτές, έσοδα από πωλήσεις αγαθών και υπηρεσιών, και αμοιβές εργαζομένων. Για παράδειγμα, μια επιχείρηση που χρησιμοποιεί γεννήτρια μισθοδοσίας θα αφαιρούσε το κόστος μισθοδοσίας από τις λειτουργικές της δραστηριότητες. Οι επενδυτικές δραστηριότητες μπορεί να περιλαμβάνουν την αγορά περιουσιακών στοιχείων ή σημαντικών εξαγορών για την επιχείρηση.

Οι δραστηριότητες χρηματοδότησης καλύπτουν τις ροές μετρητών που σχετίζονται με επενδύσεις μέσω τραπεζών, δραστηριότητες συγκέντρωσης κεφαλαίου ή άλλα οικονομικά εργαλεία.

Γιατί είναι κρίσιμη μια δήλωση ροής μετρητών για μια επιχείρηση; Η δήλωση ροής μετρητών είναι κρίσιμη για τη διάγνωση της οικονομικής υγείας της επιχείρησής σας.

Επικεντρώντας στις λειτουργικές δραστηριότητες, την αποτελεσματική διαχείριση των μετρητών και τη χρηματοδότηση, η δήλωση ροής μετρητών παρέχει ενδιαφέρουσες πληροφορίες για το πού η επιχείρησή σας μπορεί να υπερβαίνει τις δαπάνες ή να αντιμετωπίζει προκλήσεις στη ροή των μετρητών.

Ακόμη και ο πιο άπειρος ιδιοκτήτης επιχείρησης κατανοεί ότι μια υγιής επιχείρηση πρέπει να δημιουργεί περισσότερα χρήματα από όσα δαπανά. Η δήλωση ροής μετρητών βοηθά να καθορίσετε τις προσδοκίες ανάπτυξης και κερδοφορίας με βάση τις τάσεις.

Για όσους ενδιαφέρονται να επεκτείνουν την επιχείρησή τους με επενδυτές, η δήλωση ροής μετρητών δείχνει πόσο αποτελεσματικά η εταιρεία διαχειρίζεται τα χρήματά της.

Μάθετε πώς να ερμηνεύετε και να δημιουργείτε μια δήλωση ροής μετρητών. Η δήλωση ροής μετρητών είναι μέρος του συνολικού οικονομικού σχεδίου που πρέπει να έχουν όλες οι επιχειρήσεις. Παρέχει μια αξιόλογη προοπτική σχετικά με το πώς η εταιρεία διαχειρίζεται τη ροή των μετρητών της και αν δημιουργεί περισσότερα χρήματα από όσα δαπανά.

Για περισσότερα νέα και άρθρα σχετικά με την επιχείρηση, επισκεφτείτε τον ιστότοπό μας συχνά.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Comment